lørdag, maj 20, 2006

Måske en søgt parallel

Det kan være jeg ikke fuldt ud forstår de finere nuancer i tankegangen bag "muslimer er skadelig for danmark". Fra min stol så mangler der arbejdskraft en masse i Danmark så snart vi bare ser en håndfuld år ud i fremtiden. At der pt. er 215 flaskehalse kan vist mere tilskrives en potentiel overophedning, skabt af en bobbel på ejendomsmarkedet.
Men dette skulle handle om visse gruppers menneskesyn. Man kan selvfølgelig påstå at jeg nedgør dem, jeg er uenig med, ved at omtale dem som "visse grupper." Lad mig istedet kalde dem, for det segment af den danske befolkning som har sympati for og med Pia K.

I 1869 skrev W.R. Greg om irske bønder.

"Make them peasant-proprietors," says Mr. Mill. But Mr. Mill forgets that, till you change the character of the Irish cottier, peasant-proprietorship would work no miracles. He would fall behind the instalments of his purchase-money, and would be called upon to surrender his farm. He would often neglect it in idleness, ignorance, jollity and drink, get into debt, and have to sell his property to the newest owner of a great estate. ... In two generations Ireland would again be England's difficulty, come back upon her in an aggravated form. Mr. Mill never deigns to consider that an Irishman is an Irishman, and not an average human being—an idiomatic and idiosyncractic, not an abstract, man"

Det er min påstand, at hvis man erstattede irland med islam, så ville mange fra det førnævnte segment skrive under.

2 Comments:

Blogger Finn said...

Nej Mads, det kan også være svært at følge en så avanceret tankegang. Hvis du virkelig vil den vej, vil jeg i al beskedenhed anbefale følgende kur:

Du starter med at acceptere udsagnet "alle muslimer er skadelige for Danmark" som et dogme. Dogmet skal fungere som de briller, du ser på verden med. I starten kan det være svært at få brillerne til at sidde ordenligt fast; rester af kritisk tankegang vil sidde som fedtpletter og gøre udsynet mindre klart, ligesom naive tosser smittet med næstekærlighed vil prøve at rive dine nye briller af, fordi de ikke finder dem pæne nok. Her er det vigtigt, at du står fast; start eventuelt dagen med at recitere dogmet, indspil det på din telefon så du kan lytte til det i bussen eller på cyklen, gør det til en vane at recitere dogmet hver gang du går på toilettet.

Efter nogen tid vil du se alt i et mere klart lys, og de finere nuancer du efterspørger vil træde tydeligt frem. Du er nu klar til næste stadie; afskær kontakten med personer, der minder dig om den du var før du så lyset. Disse personer er farlige, da de kan forårsage tilbagefald i din sindstilstand. Husk på, at du er på vej op ad stigen; det gør ondt at falde ned af den, så kig dig ikke tilbage.

Når du kan se dig selv i spejlet gennem dine nye briller uden at blinke, er du klar til det tredie stadie; det er her du sørger for en månedlig middag med medie- og politikerparret Pittelkow-Jespersen. Med disse middage i din kalender, vil du altid være up to date med moden indenfor brilleverdenen. Du vil se verden i et stadig klarere lys.

Endelig er du klar til det fjerde og sidste stadie i dit nye liv. Det er nu du flytter derud, hvor der ikke bor nogen muslimer. Der er ganske vist ikke så mange steder i verden at vælge mellem, men i Danmark som i USA er midtvesten altid et godt bud. Her er dine briller udenfor farezonen, og du kan leve dit liv i det smukkeste klare lys, uanset at der ofte er temmelig overskyet.

.....


Fin lille blog du (I) har fået lavet, Mads. Husk nu lige at få skrevet nogle polit-øvelser også ;-)

21/5/06 12:24  
Anonymous Anonym said...

This site is one of the best I have ever seen, wish I had one like this.
»

12/8/06 11:13  

Send en kommentar

<< Home