torsdag, juni 01, 2006

Stakkels skatteminister

Peter Birch Sørensen, den nuværende overvismand, og professor på økonomisk institut, var i deadline da de økonomiske vismænd lige har offentliggjort deres seneste rapport. Som alle ”seriøse” økonomer, argumentere de for en stigning i beskatningen af boliger. Som modsvar havde Fogh valgt at sende bankassistenten som sidder i skatteministeriet. Som det åbenlyst fremgår af min beskrivelse af skatteministeren, betragter jeg ham ikke som den skarpeste af ministrene, bevares han er da klar ikke den dummeste, men smart er han ikke.
Strået som skatteministerens ansatte havde givet ham at overleve ved var følgende: ”Hvis der sker en skattestigning på boliger så vil det ramme pensionister og arbejdsløse og folk på kontanthjælp.” Det lyder selvfølgelig meget dramatisk, og synd for de svage grupper. Problemet for skatteministeren er at han ikke sidder over for en journalist, men overfor en der har en reel uddannelse. Pensionister vil i det forslag som vismændene kommer med ikke blive berørt. Først ved en kapitalisering til forbrug vil der ske en beskatning. Og mht. til arbejdsløse og folk på kontanthjælp, så blev det i sidste rapport fra vismændene vist at langt hovedparten af gevinsten ved prisstigningerne på boliger tilfalder de rigeste. Det er ikke nødvendigt i denne post at tage afstand fra det, det nævnes bare for at vise hvor ringe en argumentation ministeren troppede op med. Det intellektuelle højdepunkt fra ministeren var, da han som afsluttende bemærkning, de facto fik sagt at liberale ikke bør stemme på venstre.
Som en lille ekstra gave, til deadlines seere, fik man bagefter en viceminister fra USA der skulle forsvare guantanamo. Et højdepunkt her var, da hun fortalte at deres undersøgelser viste at 10 pct. af dem de har frigivet fra gt er vendt tilbage til kamphandlinger. Nu er jeg ikke kriminolog, men så vidt jeg kan regne ud, så betyder det at 90 pct. ikke har gjort det. Mit bud er at den normale tilbagefalds rate for folk der har været i fængsel er MARKANT over 10 pct. Det vil så betyde at en stor del af de som har siddet i gt har siddet der uden grund.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Here are some links that I believe will be interested

7/8/06 01:12  
Anonymous Anonym said...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»

11/8/06 17:58  

Send en kommentar

<< Home